Latte Art 2.6 %:)

I julas fick vi en kaffe maskin av mina svärisar, en sån som maler bänorna och skummar mjölken :)
Vi hade önskas oss en sån man bara stoppar i kappsalar i men detta va mycket bättre.

Jag gillar latte o min man starka espresso koppar så det passar oss båda!

Och nu hittade jag barista mjölk :) det ska visst va optimalt när man vill göra latte, ska bli perfekt skum :)
Men frågan är bara vem som säljer det....

Nähe, nu ska jag ta mig en kopp kaffe på jobbet, med lite mjölk i och ta i tur med dagens "måsten".

Ha en bra dag!

tävling med kollegan...

........... och jag leder :) och det har jag gjort sedan vi öppnade växeln vid 08.00 så tack alla som ringde in och köpte biljett av mig :)

ikväll ska jag o min älskade man på bio, Ice age 3 :) jag ville först gå på falk men tobbe ville ice age så det blev så.
så det får bli falk nästa gång, vi har bokat in plus sätena, skönt med benutrymme o lite mer armutrymme.... jag fick ett presentkort på jobbet som gällde en biobiljett så jag fick gå gratis! (men jag fick betala min mans)

i morgon är jag ledig så då ska jag packa inför Tjörn o ev göra en stek eller rostbiff...
kanske ska tvätta lite oxå... (om jag orkar) ska ev äta lunch hos svärmor.

ha en fortsatt bra dag!
// Karin

solen skiner :)

igår slutade jag 18.00 och då va det bara att sätta sig i bilen o åka hem, 19.00 blev det promenix av svärmor, rätt gött väder att gå i... lite halv svalt o friskt :)
sen blev det en kopp kaffe o Allsång på Skansen (lotta i götenborg, släng dig i väggen)
samtidigt tvättade jag 3 maskiner,körde fläkten hela natten så de skulle torka, det är ju så fuktigt nu!

men det blev läggdax sent igår oxå... :( jag behöver sova!
tobbe va hos min bror o jagade så jag va ensam hemma, så jag kollade på tv i soffan hela kvällen!
tills tobbe kom hem vid 23.30 då va det sängdax, klockan ringde 06.00.... *pust* men men jag är så tacksam för att jag har ett jobb! Och idag slutar jag tidigt, redan 13.40 :) sen ska jag å handla på ica maxi för Robban o Eva kommer ivkäll, vi ska grilla fläskytterfile, till det ska jag servera bakad potatis, sallad och grillade majskolvar.

Ha en bra dag!

// Karin

gjorde en super god middag igår :)

Hej!
detta bloggande går i vågor....
o går jobbade jag till 19,när jag kom hem hade tobbe handlat så jag ställde mig i köket direkt ;)
det blev helstekt fläskytterfile med champinjonsås o lite gele :) jag hoppade över potatiskroketterna....

Receptet har du här:

Till 4 personer:

  1. Fläskytterfilé, 500-550 gram.
  2. Potatiskroketter (frysta), 1 påse.
  3. Olivolja.
  4. Citron, 1/2 styck.
  5. Salt & vitlökspeppar.
  6. Timjan.
  7. Vitlök, 2 klyftor.
  8. Smör, 2 msk.
  9. (Svartvinbärsgelé)

Till såsen:

  1. Morot, 1/2 styck
  2. Scharlottenlök, 3 stycken.
  3. Vitlök, 2 klyftor.
  4. Purjolök, 1/2 dl.
  5. Champinjoner, 15 stycken.
  6. Smör, 1 msk.
  7. Vispgrädde, 3 dl.
  8. Grönsaksbuljong, 1/2 tärning.
  9. Kalvfond, 3/4 msk.
  10. Vatten, 6 dl.
  11. Salt & vitpeppar.
  12. Soja, 1 tsk.
  13. Maizena, 2 msk.

Gör så här:

  1. Ytterfilén: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i en ugnssäker form. Pressa lite citron på, krydda rätt kraftigt med vitlökspeppar & timjan. Salta lätt. Massera in kryddorna i köttet med händerna (använd plasthandskar för hygieniska skäl). Häll lite olivolja på köttet, lägg 2 krossade vitlöksklyftor i formen. Ställ in ugnen i ca 35-40 minuter.
  2. Såsen: Hacka morot,vitlök,scharlottenlök,purjolök & 4 av champinjonerna grovt. Lägg smöret i en kastrull,lägg i grönsakerna,salta & peppra. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt vatten,grönsaksbuljong & kalvfond. Låt koka upp.
  3. Lägg in potatiskroketterna i en ugnssäker form. Häll några droppar olivolja på, salta och peppra. När ytterfilen varit i ugnen i ca 20 minuter är det dags att ställa in kroketterna i ugnen brevid ytterfilén. Vänd dom ibland för jämn tilllagning.
  4. Lägg 2 msk smör i formen med ytterfilén, när den smält öser du det smälta smöret över köttet.
  5. Såsen: Ta av från plattan och sila av i en finmaskig sil, se till att pressa ur all saft ur grönsakerna med en slev eller dylikt för att bevara alla smaker optimalt. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt grädden. Låt koka upp. Skär resten av champinjonerna fint och lägg dom i såsen.
  6. Blanda maizenan i 2,5 dl kallt vatten, häll ner i såsen under omrörning, tillsätt lite i taget. Salta och peppra.
  7. När köttet är ca 70 grader : ta ut det ur ugnen,låt svalna någon minut och skär sedan i skivor a la 5 mm.
  8. Servera med valfri sallad & möjligtvis lite svartvinbärsgele.


Lycka till och ha en bra dag!


RSS 2.0